Laatste nieuws

Het laatste nieuws


van het Rhedens Fanfare Corps

19 november 2023

Jeugd RFC doet mee met Leerlingenorkest

Vandaag was er weer een repetitie van het Leerlingenorkest Orkest onder leiding van Dirigent Patrick de Heus. Onze eigen leden Jet, Ilja en Tirza deden dit keer gezellig mee! Naderhand lieten de kinderen trots horen wat ze hadden geoefend! Dit keer Multicolour van Son Mieux!


Iedereen die een instrument kan bespelen en tussen de 6 en 21 jaar oud is, kan meedoen. Muziek wordt op ieders eigen niveau gespeeld. Lijkt het je ook leuk om mee te doen? De volgende repetitie is op 17 december!


18 november 2023

Sinterklaas weer in Rheden

Op zaterdag 18 november was het eindelijk weer zo ver. Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan in Nederland en vergaten natuurlijk Rheden niet.


Speciaal voor de intocht maakten muzikanten van March & Showband Rheden samen muziek met de muzikanten van het Rhedens Fanfare Corps. Met vrolijke sinterklaasmuziek werd de intocht geleid naar de haven bij de Meteoor. Hier kwamen Sinterklaas met zijn pieten aan onder luid gezang van alle kinderen. De intoch was ondanks de regen goed bezocht door kinderen uit Rheden en omgeving.


Dank gaat uit naar iedereen van de organisatie. 11 november 2023

Prachtig najaarsconcert RFC

5 november liet het Rhedens Fanfare Corps zich weer van haar beste kant zien. Het concert begon met een optreden van Ilja en Tirza op bugel en hoorn. Samen met docent Ron Jordens en andere muzikanten lieten zij horen wat zij in korte tijd hadden geleerd tijdens hun muzieklessen. 


Daarna was het aan de andere leden van het orkest. Onder leiding van Harry van Bruggen werden muziekstukken ten gehore gebracht als de Zwaanriddersage, Let me Entertain you, Bakerstreet met een prachtige altsax solo door Nora Lens, God and God Alone, en als slotstuk een muzikale samenwerking met Harry van Wijk op orgel met het stuk The Last Chord.

foto Cultuurbedrijf Riqq

12 oktober 2023

Leerlingenorkest Rheden begint weer!

Bespeel je een muziekinstrument of zit je op muziekles en heb je zin om samen met leeftijdsgenootjes muziek te maken?

Iedereen die een instrument kan bespelen en tussen de 6 en 21 jaar oud is, kan meedoen. Ook als je net bent begonnen.


Dirigent Patrick de Heus begeleidt het orkest en arrangeert de muziek zo dat iedereen, op ieder niveau, kan meespelen. De eerste drie repetities zijn op zondag 29 oktober, zondag 19 november en zondag 17 december 2023.


Locatie: De Bundel, Ericaplein 5 in Dieren.
Wil je ook meedoen? Meld je dan aan via leerlingenorkest@cultuurbedrijfriqq.nl

foto Regiobode, 20 september 2023

7 oktober 2023

Een Rhejes Feestje

Het hele jaar zijn er al evenementen ter viering van 450 jaar gemeente Rheden.


Op zaterdag 7 oktober vond het dorpsfeest in Rheden plaats. Op verschillende plekken in het centrum van Rheden waren activiteiten ter ere van dit feest. En daar kan het Rhedens Fanfare Corps niet bij ontbreken. Twee keer deze dag lieten onze leden van zich horen in de Dorpskerk met een vrolijk programma. En een extra vermelding: onze leden waren gekleed in nieuwe polo's! Deze fris rode polo's, met ons blauwe logo, zorgen er voor dat we goed te herkennen zijn met toekomstige optredens in het dorp!

23 september 2023

450 jaar Gemeente Rheden

Gemeente Rheden bestaat dit jaar 450 jaar en ook in Rheden wordt dit gevierd!


De opening van het Rhedense dorpsfeest is op zaterdag 7 oktober om 11.00 uur bij de Dorpskerk. Schout Leo Schol, dorpswethouder Gea Hofstede en organisator Saraja de Jonge zorgen voor een feestelijke opening.

De hele dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook het Rhedens Fanfare Corps is te horen op deze feestelijke dag. Om 14.00 en nogmaals om 15.15 kunt u ons horen spelen in de Dorpskerk!


Het hele programma is ook te bekijken op www.wiekentrheden.nl

Tot dan!

6 september 2023

Rabo Clubsupport

In de maand september heeft u weer de mogelijkheid om uw favoriete lokale verenigingen te steunen! Als u lid bent van de Rabobank kunt u op drie clubs stemmen. Geeft u een stem aan ons, dan helpt u ons voor onze toekomst. De opbrengst van de Rabo ClubSupport zijn voor instrumenten en lessen voor onze jeugd! 


Stemmen kan via de Rabo app; dat kan nadat u hebt ingelogd na het kopje service.

Ook is het mogelijk via de link stemmen. 


Alvast bedankt voor uw steun!

29 augustus 2023

Eindelijk mochten we weer samen muziek maken! 

Maandag 28 augustus kwamen leden uitgerust en zongebruind weer terug van de zomervakantie. Onze komende repetities staan in het teken van verschillende evenementen zoals het dorpsfeest van Rheden op 7 oktober en ons najaarsconcert op 5 november!


Repetities vinden altijd plaats in Partycentrum 'Ons Huis' vanaf 19.30. Lijkt het je leuk om met ons samen muziek te maken? Wees welkom!

10 juli 2023

Laatste repetitie

Vanavond was de laatste repetitie van het Rhedens Fanfare Corps voor de zomerstop. En hoe is de vakantie nu beter in te luiden, dan met een drankje. Waar we vorige week druk aan het repeteren waren voor ons concert op 5 november was vandaag vooral gericht op de gezelligheid en de toekomstige vakantieplannen. 28 augustus zal de eerste repetitie weer plaatsvinden voor onze leden!

Namens het bestuur, dirigent en alle leden van het RFC: een hele fijne vakantie!

Op onze socials

Het Rhedens Fanfare Corps heeft haar eigen sociale mediakanalen zoals Instagram en Facebook. Volg ons voor updates over evenementen, acties of andere gebeurtenissen van onze vereniging! 

Logo Droomhuis
Logo Edwin van Lith
Logo Ons Huis
Logo Strijland
Logo Reklamat
logo rabobank
Logo Rozendaal
Logo Anne Bruger
Logo Roelofsen
schoenmaker_page-0001
logo gemeenterheden
logo markies smal
Logo RIQQ
Logo Bloemendaal nieuw
Logo De Ruif