Slagwerkgroep

In de loop van de jaren is de tambourgroep veranderd van alleen wegmarsen maken naar een slagwerkgroep.
De traditionele groep had de volgende instrumenten: scherpe trom, doffe parade trom, tenor trom, grote trom en bekkens. Later zijn daar tamboerijn, woodblock,cowbell en bongo’s bijgekomen.
Dit is langzaam veranderd van een klassieke groep tambours, die meestal op straat de diverse optochten muzikaal begeleiden, in een allround slagwerkgroep.

De slagwerkgroep van het Rhedens Fanfare Corps heeft al deze veranderingen meegemaakt en heeft daarbij niet stil gestaan. Door de aanschaf van vele instrumenten zoals drumstel, marimba, tempo blocks, pauken en het investeren in nieuwe leerlingen en een goede opleiding heeft Rheden een allround groep slagwerkers waar nog veel van te horen zal zijn. De slagwerkgroep staat o.l.v. Ronald Löesink en reperteert op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30. in ons clubgebouw.

U bent altijd van harte welkom om een keer te komen kijken.

slagwerk

Woensdagavond